Array
Annons

Bild: Tomas Magnusson.

Misshandel är tio knytnävsslag. Minst! Det borde finnas en mildare variant som en käftsmäll kan kallas för.

kommentarsikon

Färre yrkeselever tog studenten i rätt tid när första kullen lämnade GY 2011 i år, jämfört med året innan. Det visar nya siffror från Skolverket.

kommentarsikon

Brinellgymnasiets byggelever har sålt sin lekstuga. De fick in över 9 000 kronor, nästan dubbelt så mycket som de brukar få. Pengarna går till Musikhjälpen.

kommentarsikon

Att bygga och sälja lekstugor är bra träning för byggelever. På Brinellgymnasiet i Nässjö går pengarna dessutom till välgörenhet.

kommentarsikon

Ungdomarna överger yrkesprogrammen. Samtidigt kommer rapporter om att eleverna blir fler på lärlingsutbildningarna.

kommentarsikon

Allt färre vill undervisa i yrkesämnen. I år sjönk antalet nya yrkeslärarstudenter med elva procent, visar färska siffror.

kommentarsikon

Antalet elever som börjar ettan på gymnasiet ökar. Men på yrkesprogrammen är det tvärtom.

kommentarsikon

Bild: Anna Rehnberg.Som yrkeslärare innanför ­murar­na krävs människokännedom och fingertoppskänsla. Vi har träffat yrkeslärarna Jan-Erik Rask och Karl-Arne Kalin. Båda med lång erfarenhet från fängelser.

kommentarsikon

Bild: Stig Dahlstrand.

Gymnasium Västerhöjd i Skövde har certifierat sin handelsutbildning. Då behövs bra kontakt med branschen och mod att syna den egna verksamheten.

kommentarsikon

Bild: Susanne Lindholm.

Knark, skolk och ständig ångest. Så såg femtonåriga Saras liv ut innan hon till slut tvångsomhändertogs och placerades på ett ungdomshem i övre Norrland. Tre veckor senare är hon behörig till en yrkesutbildning.

kommentarsikon

Annons
Annons
Annons
Annons