Ordet barn ger förskolor rätt till stöd

Från Specialpedagogik 2016-01-14 09:44

Ordet barn lades till elever, och nu kan Specialpedagogiska skolmyndigheten återigen ge förskolor projektpengar.

Det är nu fritt fram för Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, att ge så kallade Sis-medel till förskolor. I regeringens regleringsbrev till myndigheten inför 2016 är målgruppen för utvecklingsprojekten utvidgad till ”barn och elever med funktionsnedsättning”. I tidigare regleringsbrev har ordet ”barn” saknats.

I mitten av förra året gav regeringen SPSM bakläxa, se länk här intill. Så länge det står ”elever” i regleringsbrevet är det inte okej att ge bidrag till förskolor, där barnen inte är elever i skollagens mening, meddelade regeringen. Nu har alltså ordet barn petats in, och förskolor kan åter ta emot bidragen.

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter