Array
Annons

Ett större statligt grepp om lärares fortbildning, fristående lärarutbildningar och fler vägar in i läraryrket. Det är tre av punkterna när Centerpartiet kastar sig in i skolvärlden med en uppdaterad politik.

kommentarsikon

Skenande betygsinflation. Det tror flera forskare blir resultatet om Skolverket börjar redovisa enskilda skolors förädlingsvärde. Planerna skjuts därför på framtiden.

kommentarsikon

Skolinspektionen inleder en stor granskning av privata utbildningsföretag som bedriver utbildning inom sfi och vuxenutbildning på uppdrag av olika statliga myndigheter. Misstankar om betygsinflation finns.

kommentarsikon

10 000 lärare väntar på sin lärarlegitimation. Många har väntat i över ett år. Sedan årsskiftet har över 50 lärare JO-anmält Skolverket för de långa handläggningstiderna.

kommentarsikon

Möjligheten för privatpersoner att få göra avdrag för läxhjälp försvann den 1 augusti. Däremot blir det tillåtet att göra avdrag för barnvakter som hjälper till med läxor – men bara som mest tio procent av tiden.

kommentarsikon

Bo Jansson, ordförande för Lärarnas riksförbund, lämnar sitt uppdrag. Han avgår i samband med förbundets kongress i maj nästa år.

kommentarsikon

Lärarna på kommunala skolor tjänar nästan tusenlappen mer än lärare i fristående skolor. I friskoletäta Stockholms län är skillnaderna ännu större. Där tjänar de kommunalt anställda gymnasielärarna 3.200 kronor mer än sina kollegor på friskolorna.

kommentarsikon

Debatt Ta vara på den erfarenhet som nyanlända har. Det underlättar inlärningen i svenska, skriver läraren Björn Terlegård.

kommentarsikon1

Moderaterna vill att den första skoltimmen senareläggs och att fritids erbjuds från tidig morgon istället.
– Det här är ett politiskt utspel jag blir ganska trött på, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

kommentarsikon

Första kollosommaren har gett blodad tand. Leopold Bejke, Stina Cnattingius och Maya Alexander vill återvända till Barnens Ö.

kommentarsikon

Om Lärarnas tidning

Lärarnas tidning är Lärarförbundets förbundstidning men har en publicistiskt självständig roll.

Redaktion & kontakt

Tipsa oss

Prenumerera

Annonsera

Taltidningar

Följ oss på Twitter och Facebook:
twitter.com/lararnastidning
facebook.com/lararnastidning

Annons
Annons
Annons
Annons