Array

Skolans kvalitet har stor betydelse vid val av kommun när barnfamiljer ska flytta. Det visar en undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Lärarförbundet.

kommentarsikon

Förskollärare i förskoleklass tvingas studera på fritiden för att få arbeta i nya grundskolan. Ett realistiskt upplägg, anser statssekreterare Bertil Östberg. Men regeringens förslag möter kritik.

kommentarsikon

Foto: Aline Lessner

Idén att skolan ska ha en fostrande roll leder fel, menar professorn i etnologi Jonas Frykman. Han är en av ledamöterna i regeringens nya utbildningsråd.

kommentarsikon1

Snabbare avskrivning av studielånet för lärarstudenter och ett statligt lönelyft för lärarna. Det är två av skolförslagen i Miljöpartiets vårbudgetmotion.

kommentarsikon

Foto: Ola Torkelsson

På lärarmötet Teachmeet delar kolleger med sig av hur de jobbar med digitala verktyg. Men det gäller att hålla korta anföranden. Annars viner gosedjur genom luften.

kommentarsikon

En klar majoritet av svenskarna sågar regeringens förslag om betyg från årskurs 4. Kvinnor och yngre är mer negativa än män och äldre.

kommentarsikon

Foto: Christian Andersson

Läraren Mélanie Piedoie leder eleverna i årskurs 9 på ett fiktivt äventyr.

kommentarsikon

Rektorers skriftliga omdömen om lärare som söker karriärtjänster blir offentliga handlingar. Det står klart efter en dom i kammarrätten. Nu övergår Lindesbergs kommun till att ta muntliga referenser från rektorerna.

kommentarsikon

Socialdemokraterna i Skåne vill slopa det fria skolvalet och går därmed emot partiledningens hållning i frågan. Försämrade skolresultat och segregation är en konsekvens av föräldrarnas rätt att välja skola, anser partidistriktet som är det största i landet.

kommentarsikon1

– Skillnaderna i kunskapsresultat mellan skolor har ökat. Det fria skolvalet har sannolikt bidragit. Det säger Skolverkets generaldirektör Anna Ekström. Häromdagen förnekade statsminister Fredrik Reinfeldts att det fria skolvalet skulle ha segregerande effekter.

kommentarsikon

Om Lärarnas tidning

Lärarnas tidning är Lärarförbundets förbundstidning men har en publicistiskt självständig roll.

Redaktion & kontakt

Tipsa oss

Prenumerera

Annonsera

Följ oss på Twitter och Facebook:
twitter.com/lararnastidning
facebook.com/lararnastidning

Annons
Annons
Annons
Annons