Array

Socialdemokraterna vill bygga ut yrkesutbildningen med 30.000 nya platser nästa år. Men det är inte möjligt med dagens lärarbrist, anser Lärarförbundet.

kommentarsikon

Lärarnas tidning vann kategorin Bästa bild när fackförbundspressen i går samlades för att belöna god journalistik. Tidningen Origo vann kategorin Bästa kommenterande text.

kommentarsikon

Antalet ansökningar om lärarlegitimation uppgår nu till nästan 200.000. 160.000 lärare har legitimerats. Men handläggningstiderna är i vissa fall fortfarande mycket långa. Det skriver Skolverket i en rapport till regeringen.

kommentarsikon

Många elever uppmanas att ta med sig pengar till aktiviteter i skolan trots att utbildningen ska vara helt kostnadsfri. Det visar en enkät som Rädda Barnen har gjort.

kommentarsikon

Antalet förstahandssökande till samtliga typer av lärarutbildningar ökade hösten 2014 jämfört med året innan, enligt statistik som presenterades på tisdagen. Men det är ingen garanti för att det utbildas fler lärare i slutänden.

kommentarsikon

Bild: Colourbox

Mattekunskaperna hos Sveriges ingenjörsstudenter har försämrats kraftigt de senaste 20 åren. Det visar resultaten från diagnostiska prov som varje år genomförs av Chalmers och KTH.

kommentarsikon

Regeringen har satsat på att öka intresset inför EU-valet genom att bland annat få skolorna att ordna skolval. Men intresset är skralt.
– Det är så klart jättetrist, säger EU-minister Birgitta Ohlsson (FP).

kommentarsikon

Förskollärare i förskoleklass tvingas studera på fritiden för att få arbeta i nya grundskolan. Ett realistiskt upplägg, anser statssekreterare Bertil Östberg. Men regeringens förslag möter kritik.

kommentarsikon

Snabbare avskrivning av studielånet för lärarstudenter och ett statligt lönelyft för lärarna. Det är två av skolförslagen i Miljöpartiets vårbudgetmotion.

kommentarsikon

Om Lärarnas tidning

Lärarnas tidning är Lärarförbundets förbundstidning men har en publicistiskt självständig roll.

Redaktion & kontakt

Tipsa oss

Prenumerera

Annonsera

Följ oss på Twitter och Facebook:
twitter.com/lararnastidning
facebook.com/lararnastidning

Annons
Annons
Annons
Annons