Array

Lärarstudenter vid Malmö högskola har fått stora delar av sin utbildning underkänd när de ansökt om lärarlegitimation, skriver Sydsvenskan. Deras huvudämne räcker inte för behörighet. Men de är inte ensamma. Tusentals examinerade lärare har råkat ut för samma bedömning. Men det kan löna sig att överklaga.

kommentarsikon

Den privatdrivna förskolan slipper betala 30.000 kronor i vite. Det finns nämligen ingen reglering i skollagen om hur många förskollärare det ska finnas på en förskola.

kommentarsikon

Lärarnas tidning vann kategorin Bästa bild när fackförbundspressen i går samlades för att belöna god journalistik. Tidningen Origo vann kategorin Bästa kommenterande text.

kommentarsikon

Lärarstudenter med utomeuropeisk bakgrund riskerar att mötas av utanförskap och diskriminering. Det visar en ny avhandling vid Göteborgs universitet.

kommentarsikon

Socialdemokraterna vill bygga ut yrkesutbildningen med 30.000 nya platser nästa år. Men det är inte möjligt med dagens lärarbrist, anser Lärarförbundet.

kommentarsikon

Skolinspektionen vill stoppa internationella skolor för elever som är i Sverige en kortare tid. Anledningen är att skolorna inte följer svensk läroplan.

kommentarsikon

Antalet ansökningar om lärarlegitimation uppgår nu till nästan 200.000. 160.000 lärare har legitimerats. Men handläggningstiderna är i vissa fall fortfarande mycket långa. Det skriver Skolverket i en rapport till regeringen.

kommentarsikon

Antalet förstahandssökande till samtliga typer av lärarutbildningar ökade hösten 2014 jämfört med året innan, enligt statistik som presenterades på tisdagen. Men det är ingen garanti för att det utbildas fler lärare i slutänden.

kommentarsikon

Bild: Colourbox

Mattekunskaperna hos Sveriges ingenjörsstudenter har försämrats kraftigt de senaste 20 åren. Det visar resultaten från diagnostiska prov som varje år genomförs av Chalmers och KTH.

kommentarsikon

Om Lärarnas tidning

Lärarnas tidning är Lärarförbundets förbundstidning men har en publicistiskt självständig roll.

Redaktion & kontakt

Tipsa oss

Prenumerera

Annonsera

Följ oss på Twitter och Facebook:
twitter.com/lararnastidning
facebook.com/lararnastidning

Annons
Annons
Annons
Annons