Array
Annons

Elever är vana att skriva och lämna in till läraren för bedömning men när de nu själva läste in texten som ljudfil och valde musik upplevde Vanya Petersén Ekendahl att de uttryckte sig på ett annat sätt.

kommentarsikon

Foto: Anders G Warne

Ny timplan öppnar för flexibla lösningar på individuella programmet i Botkyrka.

kommentarsikon

Solveig Paulsson har avlidit. Hon ägnade sitt liv åt skolan och hade fackliga topposter både i Sveriges Lärarförbund och i Lärarförbundet.
– Hon betydde väldigt mycket för bildandet av ett enat Lärarförbund, säger Christer Romilson, före detta förbundsordförande för Lärarförbundet.

kommentarsikon

Skolinspektionens generaldirektör Ann-Marie Begler blir högste chef för Försäkringskassan. Tillförordnad generaldirektör för Skolinspektionen blir Helén Ängmo, i dag överdirektör på Skolverket. Det beslutade regeringen på torsdagen.

kommentarsikon

2013 lades högstadiet på Rosengårdsskolan i Malmö ned efter att under en lång tid haft mycket dåliga resultat. Femtio elever placerades ut på andra skolor i kommunen. Nu visar en uppföljning att en fördubblad andel av dessa elever har uppnått gymnasiebehörighet.

kommentarsikon

Ett större statligt grepp om lärares fortbildning, fristående lärarutbildningar och fler vägar in i läraryrket. Det är tre av punkterna när Centerpartiet kastar sig in i skolvärlden med en uppdaterad politik.

kommentarsikon

Skenande betygsinflation. Det tror flera forskare blir resultatet om Skolverket börjar redovisa enskilda skolors förädlingsvärde. Planerna skjuts därför på framtiden.

kommentarsikon1

Skolinspektionen inleder en stor granskning av privata utbildningsföretag som bedriver utbildning inom sfi och vuxenutbildning på uppdrag av olika statliga myndigheter. Misstankar om betygsinflation finns.

kommentarsikon

10 000 lärare väntar på sin lärarlegitimation. Många har väntat i över ett år. Sedan årsskiftet har över 50 lärare JO-anmält Skolverket för de långa handläggningstiderna.

kommentarsikon

Möjligheten för privatpersoner att få göra avdrag för läxhjälp försvann den 1 augusti. Däremot blir det tillåtet att göra avdrag för barnvakter som hjälper till med läxor – men bara som mest tio procent av tiden.

kommentarsikon

Om Lärarnas tidning

Lärarnas tidning är Lärarförbundets förbundstidning men har en publicistiskt självständig roll.

Redaktion & kontakt

Tipsa oss

Prenumerera

Annonsera

Taltidningar

Följ oss på Twitter och Facebook:
twitter.com/lararnastidning
facebook.com/lararnastidning

Annons
Annons
Annons
Annons