Granne filmade förskollärare som slog autistiskt barn

Från Lärarnas tidning 2016-03-17 10:33

En förskollärare har anmälts av Skolinspektionen för att ha slagit ett barn. Händelsen filmades från en balkong av en boende intill förskolan.

Enligt Skolinspektionen visar filminspelningen hur förskolläraren slår och knuffar mot ett femårigt autistiskt barn på förskolans gård. Skolinspektionen anser att händelsen är så allvarlig att förskolläraren är mindre lämplig att bedriva undervisning. Skolinspektionen har anmält förskolläraren till Lärarnas ansvarsnämnd och begär att hon ska varnas.
 
Barn- och elevombudet (Beo) har tidigare begärt skadestånd på 20.000 kronor för barnets räkning. Förskolan har polisanmält händelsen men den förundersökningen är nu nedlagd.
 
Förskolläraren har medgett att hon kränkte barnet, men menar att det ser värre ut på filmen än vad det egentligen var. Hon har sagt upp sig från den aktuella förskolan och arbetar nu på en annan förskola. 

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter