Ny rutin ska snabba på rättning av nationella prov

Från Lärarnas tidning 2016-03-02 15:49

Bedömningsansvisningar till nationella prov ska från och med i vår nå lärare snabbare än i dag. Det har Skolverket beslutat.

Bedömningsansvisningar till nationella prov ska från och med i vår skickas ut i samband med varje kursprov. I dag skickas de ut efter sista provet i ämnet – en rutin som infördes av Skolverket i höstas efter att rättningsanvisningarna till nationella provet i matematik 2b förra våren spreds ut i förväg.
 
Skolverkets nya beslut är efterfrågat av lärare, enligt Johan Falk, undervisningsråd på Skolverket.
– Det har kommit många frågor kring detta. De allra flesta vill komma i gång med bedömningen så snart som möjligt, säger han. 
 
En minoritet har dock varit glada över att anvisningarna kommit senare.
– För då har skolledningen, enligt de här lärarna, tvingats avsätta tid för att bedöma nationella proven. 
 
Att göra utskicken vid flera tillfällen tätt efter varandra i stället för ett enda har tidigare inte varit görligt rent administrativt, enligt Johan Falk. 
 
Det är framför allt proven i matematik på gymnasiet som berörs då de är utspridda på fyra dagar efter varandra. 

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter