Karta: Så olika utnyttjar kommunerna möjligheten till karriärtjänster

Från Lärarnas tidning 2016-03-02 07:00

Klicka på en kommun för mer information. Uppgifterna gäller kommunala huvudmän. Procentsiffrorna anger antalet tillsatta förstelärartjänster delat med kommunens bidragsram för förstelärartjänster.

Kommunerna har utnyttjat möjligheten till att inrätta karriärtjänster i olika hög grad. Utforska kartan och se hur din kommun har gjort och om den skulle kunnat tillsätta fler tjänster. Där ser du också hur stor del av förstelärartjänsterna som är tillsvidareförordnanden.

Fyra kommuner saknar helt förstelärartjänster: Degerfors, Dorotea, Skinnskatteberg och Älvdalen.

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter