Södertäljeskola får viteshot igen

Från Lärarnas tidning 2016-02-23 09:13

Skolmyndigheten har ansökt hos förvaltningsrätten att Södertälje ska betala 150.000 kronor i vite. Myndigheten hotar samtidigt med ett nytt vite på samma summa.

Den stökiga miljön på Lina grundskola i Södertälje kan kosta kommunen 300.000 kronor i vite.
 
Skolinspektionen krävde förra sommaren att kommunen skulle komma tillrätta med en rad problem på skolan och konstaterar nu att en del åtgärdats. Men det är fortfarande stökigt och högljutt i vissa klasser, i vissa ämnen och under vissa tider. Kränkningar förekommer också fortfarande. Myndigheten ansöker därför hos förvaltningsrätten att kommunen ska betala 150.000 kronor i vite.
 
Dessutom lägger Skolinspektionen ett nytt viteshot: Om det fortfarande är bråkigt och stökigt på skolan i maj riskerar kommunen att få betala ytterligare 150.000 kronor.
 
Theresia Öberg Kimondo, rektor på Lina grundskola, håller med om att det finns områden att jobba mer med, men anser samtidigt att det är en helt annan skola i dag än förut.
– Vi har inte svängdörrar på samma sätt längre och elevernas resultat blir bättre och bättre och de är nöjdare visar våra enkäter och kartläggningar, säger hon till Länstidningen.
 
 

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter