Specialpedagoger bristvara på gymnasiet

Från Lärarnas tidning 2016-02-15 15:11

Nära var tredje gymnasieskola saknar en anställd speciallärare eller specialpedagog. Det visar statistik som Tidningen Gymnasiet tagit fram.

Det innebär att fler än 55 000 gymnasieelever går i skolor där dessa yrkeskategorier inte finns representerade.

På friskolorna är andelen klart lägre, 43 procent, jämfört med de kommunala gymnasieskolorna, 15 procent.

Tidningen har även räknat på hur många elever det går på varje anställd specialpedagog eller speciallärare på de skolor där de faktiskt finns. I gymnasieskolan går det 386 elever på varje sådan anställd yrkeskategori. Det kan jämföras med grundskolan där motsvarande siffra är 144.

  

 

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter