Läraromdömen lades ut på Facebook

Från Lärarnas tidning 2016-02-05 12:30

Flera nedsättande omdömen kring elever vid en gymnasieskola i Varberg lades av misstag ut på skolans Facebook-sida av en lärare. Filen låg kvar i mindre än en minut men en av eleverna hann ladda ned den till sin dator.

"Ok. Svag i matte", "Dålig attityd", "Jobbar flitigt under lektioner men sådär på att lämna in", var några av de omdömen som publicerades. Föräldrar till berörda elever har reagerat starkt på det inträffade.
– Jag kallar det inte omdömen utan kränkningar. Vi kommer att gå vidare med detta, säger en förälder till Hallands Nyheter.
 
Skolchefen anser inte att omdömena kan tolkas som kränkande och att lärarens misstag inte behöver få några konsekvenser.
– Det var personligt arbetsmaterial som användes inför utvecklingssamtal och lades till av misstag. Det kan jämföras med att en lärare tappar ett papper ur sin portfölj som en elev hittar och kopierar, säger skolchefen till HN.

Fler artiklar om

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter