Friskola i Upplands Väsby hotas av vite

Från Lärarnas tidning 2016-02-05 12:37

Energigymnasiet i Upplands Väsby har så stora kvalitetsbrister att Skolinspektionen hotar med vite på 450 000 kronor om problemen inte rättas till.

Skolinspektionen underkänner skolan på sju av nio punkter, bland annat vad gäller särskilt stöd och elevhälsa. En annan brist är att elever som vill läsa in en grundläggande högskolebehörighet måste göra det på egen hand.
 
Energigymnasiet i Upplands Väsby har 52 elever på olika yrkesprogram. Ansvarig för skolan är Energy Maintenance Sweden AB.
 
Ett annat bolag, men med samma ägare, driver Energigymnasiet i Täby. Den skolan stängdes i höstas för ett halvår framåt. Detta sedan Skolinspektionen beslutat om ett så kallat tillfälligt verksamhetsförbud på grund av de allvarliga bristerna i skolans verksamhet.

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter