Förskolor får söka utvecklingsbidrag igen

Från Lärarnas tidning 2016-01-29 16:14

Nu kan förskolorna åter söka utvecklingsbidrag från Specialpedagogiska skolmyndigheten. 25 miljoner kronor väntar efter regeringens kovändning.

Förskolorna fick kalla handen när de i augusti förra året sökte pengar för särskilda insatser, de så kallade SIS-medlen. Utbildningsdepartementet hade påtalat för Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) att bidragen bara var avsedda för skolor.
 
Men nu har regeringen ändrat sig och skrivit in i myndighetens regleringsbrev att bidraget inte bara gäller elever, utan även barn.
– Det är viktigt att kunna göra tidiga insatser och att även barn i förskolan ska kunna ta del av pengarna, säger Tina Pettersson, departementssekreterare på utbildningsdepartementet.
 
SPSM bjuder nu in de förskolor som fick avslag i augusti, att söka SIS-medel på nytt. Cirka 25 miljoner kronor finns att fördela.
– Vi hoppas få in många förslag till projekt. Nytt för i år är att måluppfyllelse måste ingå som en central del i ansökan, säger Peter Lindgren, ansvarig för Specialpedagogiska skolmyndighetens samordning av SIS-medel. 

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter