Sommarskola gjorde 4 av 10 behöriga

Från Lärarnas tidning 2015-12-16 14:18

1.300 niondeklassare deltog i sommarskola i år. 44 procent av de blev behöriga till gymnasieskolan, en något högre andel än förra året.

Några veckor i skolbänken i somras var extra väl investerad tid för drygt 1.300 niondeklassare, eftersom de blev behöriga till gymnasieskolan. De som klarade nålsögat utgjorde 44 procent av alla niondeklassare som undervisades i sommarskola, enligt Skolverket. Det är en något högre andel jämfört med föregående år.
 
Totalt 16.000 elever i årskurs 6–9 och i den inledande mattekursen för gymnasieskolans yrkesprogram gick i sommarskola finansierad med statliga medel. Från och med nästa år kan elever i hela gymnasieskolan få en andra chans i lovskola.

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter