Göteborg riskerar kännbart skolvite

Från Lärarnas tidning 2015-12-11 12:39

Göteborgs stad riskerar vite på en miljon kronor om situationen på Lövgärdesskolan inte förbättras. Det är Skolinspektionen som skärper tonen, eftersom bristerna som påpekades i våras ännu inte har åtgärdats.

Det Skolinspektionen kritiserar är den stökiga och otrygga miljön. Elever slåss med varandra eller kryper runt på golvet under lektioner, särskilt om det är en vikarie i klassen. Det kan vara så stökigt att ordinarie lärare får avbryta sina egna lektioner för att styra upp situationen.
 
I de gemensamma utrymmena, som korridorer och i matsal, förekommer ofta att elever skriker, knuffas och springer omkring. Enligt Skolinspektionen har problemen förvärrats efter dess förgående besök.
 
Lövgärdesskolan klarar inte heller att motarbeta kränkningar, då det ofta händer att elever blir mobbade. Skolan ger inte heller alla elever som behöver extra stöd i undervisningen.
 
Skolan har cirka 380 elever i årskurs 4-9.

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter