Medlare kallas in i pensionstvist

Från Lärarnas tidning 2015-12-07 16:00

Fackförbund som organiserar statligt anställda lärare kommer att kalla in medlare i konflikten med arbetsgivarna om ett nytt pensionsavtal, skriver förbunden i ett gemensamt pressmeddelande.

Facken har bland annat velat se en uppgörelse som gör att fler kan jobba till pensionsålder och att det ska ges möjlighet att trappa ned i arbetstid i slutet av arbetslivet.
"Det är anmärkningsvärt att Arbetsgivarverket är så ointresserade av dessa frågor", skriver fackens förhandlingsledare Åsa Erba Stenhammar i en kommentar.
 
Omkring 100.000 medlemmar i fackförbunden ST, Officersförbundet, Polisförbundet, Lärarförbundet, Vårdförbundet, Försvarsförbundet, Tull-Kust och Ledarna omfattas av det pensionsavtal som sades upp av arbetsgivarna i september och som löper ut vid årsskiftet.

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter