Så gör vi: Förskola har legg på vägg

Från Lärarnas tidning 2015-11-11 08:33

Alla som kommer in i hallen hos förskoleklass A och B på Stråningstorpsskolan i Karlskoga möts av två inplastade lärarlegitimationer, väl synliga på väggen intill klassfotot och välkomstskylten. De hänger i ögonhöjd för vuxna.

— När det nu finns en legitimation så vill vi visa det, precis som andra yrkesgrupper. Det räcker att man går in på en frisersalong så hänger det intyg på väggarna. Om någon förälder står och läser passar vi på att berätta om legitimationen. Det är inte så många som vet att den finns, säger förskolläraren Kerstin Forsman.

Själv pluggade hon vid Örebro universitet och fick sin examen 1992.

— Det är viktigt att poängtera att vi är professionella och har utbildning. Vissa tror att förskollärarjobbet handlar om att leka, säger Kerstin Forsman.

Det var hon och de närmaste kollegerna som kom på idén att hänga upp sina legitimationer i hallen.

— Jag är med i Lärarförbundets styrelse i Karlskoga och när legitimationen kom diskuterade vi vad man kan göra med den. Jag tyckte inte att man skulle gömma undan pappret i en låda, utan tipsade om det här sättet. Jag vet inte om några andra tagit efter.

Det är kopior som per­sonalen laminerat och satt upp. Finare utskrifter förvarar de hemma bland sina andra värdepapper.

— Det är ett dokument man ska vara rädd om! 

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter