”Stödet till lärare kommer att raseras”

Från Lärarnas tidning 2013-11-28 17:20

Regeringen vill lägga ned Sveriges fyra didaktiska resurscentrum för NO-ämnen. Ett konkret och klassrumsnära stöd till lärare riskerar att raseras. Det skriver 12 forskare i naturvetenskapliga ämnen från universiteten i Lund, Stockholm och Uppsala i en debattartikel i Lärarnas tidning.

I september föreslog Skolverket till regeringen att Linköpings universitet ska få driva ett nytt ämnesdidaktiskt centrum för naturvetenskap och teknik. För att finansiera detta föreslås att de befintliga resurscentren läggs ned.

Det gäller Centrum för tekniken i skolan vid Linköpings universitet, Kemilärarnas resurscentrum vid Stockholms universitet, Nationellt resurscentrum för fysik vid Lunds universitet och Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik vid Uppsala universitet.

Nu skriver 12 forskare i naturvetenskapliga ämnen ett upprop mot förslaget i Lärarnas tidning.

De hävdar i debattartikeln att det konkreta och klassrumsnära stödet till lärare, från förskola till gymnasium, som dessa center har byggt upp under lång tid inte kan ersättas. I stället menar de att dessa verksamheter kommer att raseras om riksdagen klubbar igenom förslaget den 10 december.

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter