Så gör vi: Önskningar växer på träd

Från Lärarnas tidning 2013-05-20 15:04

Ett besök på Moderna museet inspirerade fritidspedagog Anita Henriksson till att göra ett önsketräd med sjuorna på Björkhagens skola i Stockholm.

Den japansk-amerikanska konstnären Yoko Ono har använt den gamla traditionen med »wish trees« i sina utställningar. Idén är enkel — besökare får skriva sin önskning på en liten lapp och knyta fast den i ett träd.

Det var när Yoko Ono deltog med ett »wish tree« på Moder­na museet 2012 som Anita Henriksson började fundera. Kunde det här vara något för eleverna?

— Vi har kompisdagar i början av höst­terminen, för att komma i gång och stärka gemenskapen. Eleverna fick skriva ner sina önskningar kring skolan inför det nya läsåret.

Något riktigt träd blev det inte men likväl en björk på ett stort papper. Eleverna fick var sitt papperslöv där de skulle skriva sin önskning. På löven kan man bland annat läsa fler datorer, mer slöjd och idrott, högre betyg, bättre sammanhållning i klassen och längre raster.

Läs vidare

imaginepeacetower.com

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter