Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Betyg sexan

Tycker exemplet i ovanstående artikel endast är ett uttryck för ett sätt för ett fåtal lärare och skolor att kunna smita från sitt betygsättaransvar. Kunskapskraven i sexan är väl närmast att betrakta som de gamla "mål att uppnå" som förut fanns i år 5. Tolkningen bör vara att betyg ska sättas SENAST vårterminen år 6 (dvs höstterminen kan du lämna blankt i vissa fall). Om man inte läser ett ämne i just sexan må väl vara, men då måste eleverna ju ha läst hela ämnet (allt centralt innehåll) under år 4-5 och kan få betyg i alla fall.

Annons

Fler nyheter