Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
En skola fri från kommersiella intressen

Sverige har blivit ett extremland där S-regeringar o borgerliga regeringar sedan 1990 talet lämnat skola vård o omsorg till privata koncerner att bedriva verksamhet inom dessa områden. Sverige och Chile är de enda länder där det ser ut så här. Vi måste lära av våra grannländer där de lagstiftat om att skattebetalarnas pengar inte går till vinstdrivande och/eller vinstutdelande företag.
Att kommuner, landsting eller staten ska besluta när och var icke-offentliga aktörer får etableras. Vinstbegränsning av icke-offentlig verksamhet via 32 kapitlet aktie-
bolagslagen.

Annons

Fler nyheter