S-majoritet emot vinstförbud

Från Lärarnas tidning 2012-09-07 12:58

En majoritet av tillfrågade socialdemokrater säger nej till att förbjuda vinster i välfärden.

40 av 50 socialdemokratiska toppolitiker vill inte förbjuda vinster inom skola, vård och omsorg. Endast fem stycken vill ha ett totalstopp för vinster i välfärden. Det visar en rundringning som tidningen Dagens Samhälle har gjort.

– Förbud mot vinster skulle vara en katastrof för välfärdssektorn, säger Tomas Rudin, socialdemokratiskt oppositionsborgarråd i Stockholm till tidningen.

Resultatet går helt emot Lärarnas tidnings undersökning från förra vintern, där 22 av 26 socialdemokratiska distriktsordföranden uppgav att de ville ha lagstiftning om att friskolornas vinster ska gå tillbaka till verksamheten.

Läs mer

Dagens Samhälle: S-toppar sågar vinstförbud

Lärarnas tidning, 2011-12-14: S och mp säger nej till uttag av vinster

Fler artiklar om

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
En skola fri från kommersiella intressen

Sverige har blivit ett extremland där S-regeringar o borgerliga regeringar sedan 1990 talet lämnat skola vård o omsorg till privata koncerner att bedriva verksamhet inom dessa områden. Sverige och Chile är de enda länder där det ser ut så här. Vi måste lära av våra grannländer där de lagstiftat om att skattebetalarnas pengar inte går till vinstdrivande och/eller vinstutdelande företag.
Att kommuner, landsting eller staten ska besluta när och var icke-offentliga aktörer får etableras. Vinstbegränsning av icke-offentlig verksamhet via 32 kapitlet aktie-
bolagslagen.

Annons

Fler nyheter