Elever med hörselproblem får lägre resultat

Från Lärarnas tidning 2012-08-28 12:11

Elever som är döva eller har en hörselnedsättning har svårare att nå höga resultat i skolan jämfört med övriga elever.

Det visar en kartläggning av utbildningsresultatet för döva och hörselskadade elever i Norge.

Rapportförfattaren Ola Hendar redovisade motsvarande resultat i Sverige år 2008.

Andelen svenska hörselskadade och döva elever som når behörighet att söka till gymnasieskolan är lägst inom specialskolan. Även gruppen hörselskadade och döva i grundskolan har en lägre andel elever som når behörighet till de nationella programmen.

Samma mönster gäller andelen eleven som inte nått målen i ett, flera eller alla ämnen.

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter