Låg lön får lärare att fly skola

Från Lärarnas tidning 2012-08-15 07:49

Tio lärare på en kommunal skola i Malmö har slutat på grund av för låg lön. Istället har de gått till skolor i kranskommuner där de får högre lön.

Lärarflykten från Augustenborgsskolan i Malmöstadsdelen Fosie skedde i våras, rapporterar P4 Malmöhus. Melinda Galaczy, en av lärarna som slutat, berättar att hon tjänade 23 400 kronor i månaden. På den nya kommunala skolan i Vellinge får hon 4 000 kronor mer i lön.
– Jag hade inte lämnat Malmö och Augustenborgsskolan om det inte varit för lönen, säger Melinda Galaczy till P4 Malmöhus.

Men det är inte bara kranskommuner som lockar. Rörligheten mellan olika stadsdelar har också ökat. Lärarlönen i Fosie är till exempel lägre än i andra Malmöstadsdelar.
– Det är klart att det är ett strukturellt bekymmer, en strukturell utmaning som hela Malmö stad har. Det är ju ingenting som bara Augustenborgsskolan kan påverka, säger Sven-Johan Davidsson, områdeschef för skolorna i Fosie.

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter