Lärarregister får lämnas ut

Från Lärarnas tidning 2012-08-06 16:16

Ett företag har rätt att få tillgång till en kommuns lärarregister för att skicka ut reklam via e-post till lärarna. Det har Kammarrätten i Sundsvall beslutat.

Skellefteå kommun hade sagt nej till ett företags begäran att få ut alla lärares namn och arbetsplats. Kommunen ansåg att lärarnas personliga integritet vägde tyngre än företagets kommersiella intresse av marknadsföring.
Kammarrätten betraktar inte uppgifter i form av namn och arbetsplats som särskilt känsliga.

Rätten tar också hänsyn till att reklamen bara skickas ut ett par gånger per termin och att lärarna har rätt att säga nej till reklamen.

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter

Grafik: Datawrapper

9 procent av kandidaterna till landets kommunfullmäktige är lärare. Det gör dem till den största yrkesgruppen i politiken. Störst andel lärare har MP och V.

kommentarsikon

Bild: Boberger/CC BY-SA 3.0Regeringens utredare Martin Ingvar föreslår att betyg ska ges från och med årskurs fyra, i stället för som nu årskurs sex. Utredningen överlämnades på onsdagen till utbildningsminister Jan Björklund (FP).
– De OECD-länder som använder tidiga betyg når mycket bättre resultat än Sverige, säger Martin Ingvar.

kommentarsikon

Vill du att betyg i årskurs 4 införs?

Nej
59% (27 röster)
Har ingen åsikt
28% (13 röster)
Ja
13% (6 röster)
Totalt antal röster: 46