Kommuner slarvar med validering

Från Lärarnas tidning 2012-08-06 14:23

Vissa kommuner slarvar med att låta vuxna som går yrkes- och lärlingsutbildning tillgodoräkna sina kunskaper. Det innebär att elever måste läsa om utbildningar som de redan har.

Regeringen har därför gett Skolverket i uppdrag att följa upp satsningarna på yrkesvux och lärlingsutbildning för vuxna. Eleverna där ska erbjudas validering av sina kunskaper, men det sker inte alltid i dag.

Två andra områden inom dessa utbildningar som regeringen inte är nöjd med är studie- och yrkesvägledningen och individuella studieplaner.

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter