Kommuner slarvar med validering

Från Lärarnas tidning 2012-08-06 15:23

Vissa kommuner slarvar med att låta vuxna som går yrkes- och lärlingsutbildning tillgodoräkna sina kunskaper. Det innebär att elever måste läsa om utbildningar som de redan har.

Regeringen har därför gett Skolverket i uppdrag att följa upp satsningarna på yrkesvux och lärlingsutbildning för vuxna. Eleverna där ska erbjudas validering av sina kunskaper, men det sker inte alltid i dag.

Två andra områden inom dessa utbildningar som regeringen inte är nöjd med är studie- och yrkesvägledningen och individuella studieplaner.

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter

Grafik: Datawrapper

9 procent av kandidaterna till landets kommunfullmäktige är lärare. Det gör dem till den största yrkesgruppen i politiken. Störst andel lärare har MP och V.

kommentarsikon

Bild: Boberger/CC BY-SA 3.0Regeringens utredare Martin Ingvar föreslår att betyg ska ges från och med årskurs fyra, i stället för som nu årskurs sex. Utredningen överlämnades på onsdagen till utbildningsminister Jan Björklund (FP).
– De OECD-länder som använder tidiga betyg når mycket bättre resultat än Sverige, säger Martin Ingvar.

kommentarsikon

Vill du att betyg i årskurs 4 införs?

Nej
69% (9 röster)
Har ingen åsikt
23% (3 röster)
Ja
8% (1 röst)
Totalt antal röster: 13