Fler unga i folkhögskolestudier

Från Lärarnas tidning 2012-06-27 10:50

Antalet personer som försöker hitta studiemotivation på folkhögskola ökar. Under vårterminen fanns drygt 1 600 ungdomar på folkhögskolornas särskilda tremånaderskurser, en ökning med 70 procent jämfört med våren 2011.

Av vårens deltagare har 23 procent gått vidare till utbildning och 17 procent till arbete, enligt Arbetsförmedlingen.

Det är Arbetsförmedlingen som i samarbete med folkhögskolorna erbjuder kurserna för 16-24-åringar som saknar skolbetyg.

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter