Döv musiklärare inte arbetsskadad

Från Lärarnas tidning 2012-06-15 08:12

Ett inhopp på en prova på-dag med blåsinstrument fick ödesdigra konsekvenser för en musiklärare i Säffle. Mannen tappade halva hörseln i sitt högra öra och har nu hörselnedsättning i båda öronen.

Någon arbetsskada kan det dock inte klassas som, menar Försäkringskassan. Detta trots att skadan på vänster öra klassades som detta redan 1991, skriver Värmlands Folkblad.

Mannen även fått nej till rätt till livränta av förvaltningsrätten. Nu överklagar han till kammarrätten.

Fler artiklar om

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter

Grafik: Datawrapper

9 procent av kandidaterna till landets kommunfullmäktige är lärare. Det gör dem till den största yrkesgruppen i politiken. Störst andel lärare har MP och V.

kommentarsikon

Bild: Boberger/CC BY-SA 3.0Regeringens utredare Martin Ingvar föreslår att betyg ska ges från och med årskurs fyra, i stället för som nu årskurs sex. Utredningen överlämnades på onsdagen till utbildningsminister Jan Björklund (FP).
– De OECD-länder som använder tidiga betyg når mycket bättre resultat än Sverige, säger Martin Ingvar.

kommentarsikon

Vill du att betyg i årskurs 4 införs?