Här är alla skolor som saknar bibliotek

Från Lärarnas tidning 2012-06-12 16:05

En av sex elever saknar helt skolbibliotek. Här är skolorna som saknar bibliotek, trots att det är ett krav i skollagen.

Klicka på kartpunkterna för att se vilka skolor de representerar. Dubbelklicka för att zooma i kartan, eller använd plus- och minussymbolerna.

Så gjorde vi

  • Listan över vilka skolor som saknar skolbibliotek kommer från Kungliga bibiloteket, och finns tillgänglig för nedladdning på deras sajt.
  • Listan över skoladresser kommer från Skolverket. Då det är postadresser kan placeringen av kartnålarna ibland avvika från skolans faktiska plats. Vi har gjort vårt bästa för att få det korrekt, men upptäcker du felaktigheter är du välkommen att mejla vår webbredaktör Lotta Holmström, så ska vi korrigera det.

Fler artiklar om

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter