Allt fler läser Lärarnas tidning

Från Lärarnas tidning 2012-06-08 12:05

Lärarnas tidning har ökat med 19 000 läsare och är nu mer än dubbelt så stor som Skolvärlden.

246 000 personer läser varje nummer av Lärarnas tidning, enligt den årliga medieundersökningen Orvesto. Det är 19 000 fler än vid den senaste mätningen 2011. Det är också mer än dubbelt så många som läser Lärarnas tidning än Lärarnas Riksförbunds tidskrift Skolvärlden, som har en räckvidd på 114 000.

Totalt når ett genomsnittligt nummer av Lärarnas tidning ut till 3 procent av Sveriges befolkning, och 5 procent av kvinnorna. Den typiska läsaren är en kvinna mellan 35 och 54 år.

Skillnad på räckvidd och upplaga

  • En tidnings upplaga är lika med antal exemplar den trycks i, medan räckvidd är en undersökning som visar hur många och vilka som läser den.
  • Lärarnas tidning har en upplaga på 231 000 exemplar och en räckvidd på 246 000 läsare.
  • Statistiken i räckviddsundersökningen Orvesto har tagits fram genom intervjuer med 15 000 personer mellan 16 och 80 år.

Fler artiklar om

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Svar till Johan Larsson.

Hej Johan och tack för din kommentar. Syftet med artikeln är inte att visa att vi är större än Skolvärlden, utan att Lärarnas tidning ökar sin räckvidd mer än vad Skolvärlden gör. Det tycker vi är roligt och vi hoppas också att tidningens ägare – dvs. Lärarförbundets medlemmar – tycker det.

Vänligen, Niklas Arevik, reporter

Pinsam artikel!

Klart att det är flera som läser Lärarnas Tidning eftersom Lärarförbundet är mycket större än Lärarnas Riksförbund. Ni skryter om en sak som är självklar! Pinsam artikel! Haha herregud vad fjantigt! Gör om, gör rätt!

Annons

Fler nyheter