Lär dig att tänka mer tolerant

Från Lärarnas tidning 2012-06-05 10:27

Antologin »Tolerera« belyser begreppen intolerans och tolerans ur ett psykologiskt perspektiv. Fokus ligger på individen och utgångspunkten är att ett tolerantare samhälle är både möjligt och nödvändigt.

Boken riktar sig till lärare i gymnasieskolan och den innehåller konkreta övningar och tankeexperiment. Allt för ett mer tolerant förhållningssätt till andra.

Skribenter är psykoanalytikern Tomas Böhm och psykologerna Liria Ortiz och Fred Saboonchi.

 

Titel: Tolerans

Redaktör: Jon Brunberg

Förlag: Jon Brunberg Förlag

Fler artiklar om

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter