Gratis bilder för skolarbetet

Från Lärarnas tidning 2011-03-10 11:01

»Fotofinnaren« är en bildbank som riktar sig till skolan. Här kan lärare och elever hitta bildmaterial att använda i undervisningen och till olika skolarbeten.

Här finns tusentals bilder i olika kategorier, till exempel växter, världens religioner, människor, mat, interiörer, kläder, djur, prylar och årstider.

De flesta bilder är tagna av »Fotofinnarens« upphovsperson, Piteås IT- och mediepedagog Gunilla Dahlbom. Men hon får även bilder av andra som vill bidra till det växande arkivet.

Hittar man inte en bild som passar finns det även en länksamling till andra sidor som har fria bilder.

Det finns inga restriktioner när det gäller att använda bilderna för skolbruk, till exempel i skoltidningar, uppsatser, pedagogiska program och på skolwebbsidor. Alla användarvillkor finns tydligt utskrivna. 

Läs vidare

www.fotofinnaren.se

Fler artiklar om

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter