Årstalärare får Guldäpplet

Från Lärarnas tidning 2010-11-02 13:40

Foto: Mats Thorén

Martin Fernström och Josef Sahlin, lärare vid Årstaskolan i Stockholm, får Guldäpplet 2010. Priset, som delades ut i dag på Skolforum i Stockholm, får de för sitt inspirerande sätt att förnya lärandet med stöd av IT i undervisningen. Juryns särskilda pris gick till Joachim Thornström, IT-pedagog och IT-samordnare i Ystad.

Martin Fernström och Josef Sahlin inspirerar, enligt motiveringen, såväl elever som föräldrar och kollegor med sitt djupa engagemang och sina mångsidiga arbetsformer.

Martin Fernström har bland annat skapat ett stort antal pedagogiska matematikfilmer, populära nätresurser med stor spridning även utanför den egna skolan. På arstabokblogg.se reflekterar han kring böcker och utveckling av det egna skrivandet.

Josef Sahlin integrerar IT i arbetet tillsammans med sina nybörjarelever med hjälp av till exempel dokumentkamera, video- och filmkamera, interaktiv skrivtavla och ljudinspelning, ett arbete man kan följa på Tegelbobarn.se

IT-pedagogen Joachim Thornström har i åratal bedrivit ett engagerat arbete med att stimulera it-utvecklingen i Ystad. Han är bland annat känd för att ha byggt upp webbplatsen Skolväskan, en resurs som barn kan använda både i skolan och hemma.

Fakta
Guldäpplet

Lärarpriset Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minnesfond.

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter