De får rätt att varna lärare

Från Lärarnas tidning 2012-02-02 11:46

Ledamöterna i Lärarnas ansvarsnämnd, med rätt att varna och dra in legitimationen för Sveriges lärare, är nu utsedda.

Ordförande blir Hovrättsrådet Lars Dirke och ställföreträdande ordförande rådmannen Nils-Erik Elfstadius.
Nämnden kommer bland annat besluta om att varna eller återkalla legitimationen för oskickliga eller olämpliga lärare.

Övriga ledamöter är:
Förre ämnesrådet Erik Henriks
Förvaltningschefen Einar Fransson
Rektorn Kjell Sjöberg
Läraren Magnus Blixt
Läraren Marlene Holmqvist
Läraren Jessica Pettersson
Läraren och fil dr. i specialpedagogik Cecilia Olsson
Förskolläraren Anneli Mård

Ersättare:
Förre ämnesrådet Brittmarie Högberg
Förvaltningsdirektören Thomas Persson
Rektorn Lars-Åke Johansson
Läraren Ing-Marie Månsson
Läraren Andrej Andreewich
Läraren Lena Sundberg
Specialläraren Eva Carlberg Eriksson
Förskolläraren Lisa Prembäck

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Många parter; vem ska granska mig?

Två motstridiga reaktioner: 1) Skönt att det är så stor representation av lärare! 2) Men vänta nu, min yrkesvardag är ju styrd av så många intressenter, varför är de inte representerade här? Visst, jag utför ett statligt uppdrag och hovrättsrådet borgar förhoppningsvis för statens närvaro. Men några andra exempel: skolinspektionen har omfördelat sammansättningen av inspektörer och ökat andelen jurister, ekonomer och andra diverse utredare, t.ex. militärer och socionomer. Varför återspeglas inte detta i ansvarsnämnden? Jag är kommunal tjänsteman och har just avslutat ett omfattande budgetarbete, varför återspeglas inte detta i ansvarsnämnden? Eller jag är kanske friskoleanställd tillika delägare i friskolan, varför återspeglas inte detta i ansvarsnämnden? Jag är akademiker och förväntas arbeta på vetenskaplig grund, varför återspeglas inte detta i ansvarsnämnden? Varför är inte ansvarsnämnden partsammansatt när min yrkesvardag är det?

Annons

Fler nyheter