Array

Hushållsvetaren har
blivit en del av miVIDA

Tidningen Hushållsvetaren har kommit ut med sitt sista nummer. Från och med mars 2012 hittar du som är hem- och konsumentkunskapslärare artiklar som berör ditt ämne i nystartade tidningen miVIDA, som också vänder sig till lärare i hälsa och idrott.
 
Här hittar du miVIDAS sida på Lärarnas Nyheter.


Foto: Maria Qvarsell

Att bli vuxna. Att starta eget. Det är bara ett par saker som Daniel Frölanders elever ska lära sig genom tematiskt arbete på Victoriaskolan i Norrköping. Och att bli vuxen kan ibland innebära att lära sig laga kålpudding.

kommentarsikon

Myten om tungans smakzoner är som historien om kejsarens nya kläder. Men trots att den uppenbarligen inte stämmer har den visat sig förvånansvärt seglivad.

kommentarsikon

… Mireya Fiallo Hedqvist, som har skrivit en uppsats om provutveckling i hem- och konsumentkunskap på lärarutbildningen vid Göteborgs universitet.

kommentarsikon

Illustration: Pia Koskela

Hem- och konsumentkunskapslärare arbetar för att deras elever ska bli medvetna konsumenter. Men går det att vara en medveten konsument och hos vem ligger egentligen ansvaret?

kommentarsikon

I slutet av sextiotalet tog tolv unga kvinnor hushållslärarexamen i Uppsala. Över fyrtio år senare vet de fortfarande det mesta om varandra. En del av hemligheten är en svart, vandrande bok.

kommentarsikon

Foto: Viktor Gårdsäter

Två länder och två ämnen. Två lärarutbildningar och två skolsystem. Anna Nummi har erfarenheter från både Finland och Sverige. Frågan är vilket land som blir vinnare i denna landskamp.

kommentarsikon

Dags för utvecklingssamtal, skriftliga omdömen och dubbla betygssystem. Kaos är ordet på mångas läppar när läget blivit skarpt för de nya styrdokumenten.

kommentarsikon

Foto: Miriam Preis

Matetnologen Anna Burstedt tycker att hem- och konsumentkunskap på många sätt är det viktigaste skolämnet.
– Att göra köttbullar kan vara en öppning till att diskutera större frågor som genus, klass, kultur och etnicitet.

kommentarsikon

Märit Östberg tar emot utmärkelsen på Skolforum. Foto: Lotta Holmström

Om tidningen Hushållsvetaren

Lärarförbundets tidning om hem- och konsumentkunskap.

Redaktion & kontakt
Tipsa oss
Annonsera
Prenumerera som medlem
Prenumerera som ickemedlem

Annons
Annons
Annons
Annons