Som en musikalisk bilderbok

Från Förskolan 2016-01-15 10:00

En blandning av gamla och nya sånger av Sven Nordqvist och Sven Hedman är sammanställda på denna skiva. Den är en svängig och väl musikaliskt genomarbetad med över 20 spår. Musiken, kombinerad med fantastiska illustrationer, trollbinder vissa barn och bildar en musikalisk bilderbok. Det krävs ett aktivt lyssnande och till vissa låtar är det svårt att sitta still, om man nu gör det. Skivan är ändå lite väl lång och vissa av rösterna, speciellt hönornas, blir i en barngrupp ”jobbiga för öronen”. Låtarna Hitta överallt och Gunnar Grävling är favoritspår och ett av barnen uttrycker: ”Jag tycker om den jättemycket! Jag älskar den!”

Opal

 

 

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter