Hur är läget?

Från Förskolan 2016-01-15 10:13

Spökbus är en app där barnen kan spela med snälla spöken och nyckel­pigor samtidigt som de tränar prepositioner, lägesord. Den passar bäst att spela tillsammans, en vuxen och några få barn – men med exempelvis en projektor, som gör bilden större är det möjligt att vara fler. Appen innehåller tre olika minispel, där barnen letar spöken, gömmer en nyckel samt lotsar ett spöke genom en labyrint. Hela tiden ligger fokus på just prepositioner. I inställningarna kan en vuxen ställa in svårighetsgraden i tre steg och i en låst del tipsar logopederna, som har tagit fram appen, om hur den kan användas. Spökbus rekom­m­enderas för 2–3-åringar eller äldre barn som av olika anledningar har nytta av att träna på prepositioner.

Sp%c3%b6kbus.jpegSpökbus

Språka Mera HB

 

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter