Bokstavlig jympa

Från Förskolan 2016-01-15 10:05

Sång och hålligång – kan det någonsin bli fel? Alfabetssånger består av en cd och sångtexter, en sång för varje bokstav. De barn som har börjat intressera sig för bokstäver blir extra nyfikna på just ”sin egen” bokstavssång. Det är ändå en skiva där man som pedagog eller lärare behöver vara med och leda. Och kanske är det just därför som barnen gillar den så mycket eftersom vi engagerar oss i musiken tillsammans. Till varje låt står enkla rörelsetips som även lämnar utrymme till att improvisera och anpassa rörelserna till barnens ålder. Bosse Sjöholm har komponerat rak, enkel och medryckande musik och låtar som Pelle Pingvin och Lejontass där man både får smyga och ryta utmärker sig hos barnen.

alfabetss%c3%a5nger.jpegAlfabetssånge – musikjympa med Smultron & Sång

Kulturverkstan

 

 

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter