Ger röst för tröst

Från Förskolan 2015-12-14 22:03

Micke får den ansvarsfyllda uppgiften att passa Mannes lillasyster Titti. Men det är inte helt lätt att passa en bebis, det är helt klart utmanande och kräver fantasi och kreativitet. Det här är en bok som väcker många typer av känslor och där många barn visar att de känner igen sig i hur det kan vara att möta en bebis. Texten berättar bara en del utav handlingen och resten får vi tolka genom bilderna. Det är bilden och inte texten som berättar för oss att Manne behöver gå på toaletten och att det är där Mickes uppdrag startar. Han känner sig stor när han ska passa den lilla, lilla Titti. Hon sover så gott i sin babysitter och Micke bygger med klossarna. Men Titti, piper, hon låter och till slut skriker hon, sådär som bara bebisar kan. Nu får Micke verkligen bekänna färg. Han hämtar nappen, tokar sig och kramar men ingenting tycks kunna trösta Titti. Fast till slut hittar Micke en väldigt oväntad lösning.

Både jag och barnen möter boken med inlevelse, både i Mickes frustration och i det lite humoristiska inslaget när jag som vuxen lever mig in i texten med ett teatraliskt OÄÄÄÄÄÄ!

Jag hämtar nappen
Pija Lindenbaum
Bonnier Carlsen

Bloggat om denna artikel Twingly

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter