Tillåter du fotografering under luciatåget?

Från Chef & Ledarskap 2015-12-08 13:11

Malin Nyman, förskolechef på Galaxen, Krokom:

– Ja, vi har inga restriktioner. Vi är ett litet föräldrakooperativ med 17 barn och har en sluten Facebookgrupp där föräldrarna kan vara medlemmar. Jag lägger upp bilder från verksamheten varje dag och det är mycket uppskattat.

 

Henrik Ljungblom, rektor på Nannaskolan, Uppsala:

– Nej, men det är främst av mysighetsskäl. Att det inte ska blixtra och störa under själva luciatåget. Vi är en skola med estetisk profil och har många uppträdanden. Det är svårt att dansa eller spela musik offentligt om man absolut inte vill vara med på bild.

 

Ulrika Edh, förskolechef på Gåvans förskola, Mörsil:

– Ja. Men jag upplever att fotograferandet har gått ner de senaste åren och att föräldrarna alltid frågar om det är okej. Vi rekommenderar att man inte lägger ut bilder i sociala medier, även om alla familjer har fått fylla i lappar och godkänt att deras barn är med.

Skriv en kommentar

För att kommentera Lärarnas Nyheters artiklar kan du antingen logga in med ditt konto hos t ex Facebook eller Google (klicka på en av symbolerna här under) eller skapa en enkel inloggning där du anger namn och e-postadress. Klicka på Skapa nytt konto nedan, eller använd inloggningsformuläret om du redan har ett konto.
Annons

Fler nyheter