Array

Bild: Maria Raymondsdotter (beskuren)Debatt Lärare behöver utbildas i »funktionshinderkunskap«. Det skriver en ombudsman för Synskadades Riksförbund.

kommentarsikon

Krönika Vi kommer aldrig att få en förändring i statusen för läraryrket om vi själva inte börjar ställa krav.

kommentarsikon2

Chefredaktören har ordet Många med mig känner sig säkert frustrerade över att inte kunna hjälpa människor som tar sin tillflykt till Europa just nu.

kommentarsikon

Från Lärarförbundet Tack vare eldsjälar bland lärarna har skolans digitala utveckling gått framåt. Men nu behövs samordning för att fortbilda alla lärare.

kommentarsikon

Inledare Efter många spännande år med alla frågor som rör skolbarns fria tid slutar jag från och med detta nummer. Fritidspedagogik fyller 35 år i år och jag har varit med på hela resan.

kommentarsikon

Insändare Kommentar till forskningsartikeln ”Tydlighet viktig för barn med autism” från Förskolan nr 5/2015.

kommentarsikon

Insändare Signaturen Elin svarar på insändaren ”Låt mat vara mat och inte ett maktspel” från Förskolan nr 5/2015.

kommentarsikon

Insändare Mitt barnbarn har celiaki (glutenintolerans), när min dotter frågade på förskolan hur de gör med playdoh (görs av vetemjöl) fick hon svaret att hennes dotter inte fick vara med när de andra barnen ”degade”, berättar signaturen Förskollärare och mormor.

kommentarsikon

Bild: Maria Raymondsdotter (beskuren)Debatt Både lärlingsutbildning och yrkesutbildning har sin plats. Men samverkan krävs, skriver Bengt Bohm, utbildningsledare.

kommentarsikon

Chefredaktören har ordet I det här numret av Lärarnas tidning får eleven ta lite extra plats i spalterna.

kommentarsikon

Från Lärarförbundet Flyktingströmmen sätter fokus på brister i skolan. Nu är det viktigt att modersmålslärarna blir fler och får rätt förutsättningar.

kommentarsikon

Krönika Jag hänförs av dessa entusiastiska elever. Låter man bara eleverna vara med och bestämma så tar de också ansvar pöser jag stolt. Ett tag.

kommentarsikon

Krönika Hur brett vågar vi gå i ett tema, ett projekt eller en lärsituation? Är det roligt att i ett naturvetenskapstema se olika blommor växa i uppsnabbat tempo. Svar: ja.

kommentarsikon

Ledare Regeringen satsar extra pengar för att minska barngruppernas storlek. Och det finns stöd för tankesättet även inom oppositionen.

kommentarsikon

Krönika Det jag tänker skriva om är det som jag tror att de flesta av oss lärare har svårast för, nämligen att våga gå hem utan att ha gjort allt. Att kunna känna att det man har gjort i dag är ”good enough”.

kommentarsikon

Bild: Elin Sandström»För allas skull hoppas jag att fler och fler lärare i alla andra ämnen förstår hur viktig bilden är för deras ämnen.«

kommentarsikon

Ledare Yttrande- och åsiktsfrihet är grunden för demokratin. Så enkelt och självklart. Eller?

kommentarsikon

Krönika Det är lätt att de rinner i väg. Jag visste inte ens om att vi hade så många som 104 timmar kompetensutveckling om året, skriver Karin Nygårds.

kommentarsikon

Illustration: Maria Raymondsdotter (Beskuren)Debatt Fritidshemmets status måste höjas. Ett sätt är mindre grupper. Det skriver Lärarförbundets ordförande i Stockholm Johan Törnroth och Lotta Edholm, FP.

kommentarsikon2

Från Lärarförbundet Politiker och huvudmän som oroar sig för skolans situation bör inrikta sig på en sak – att ge lärare och skolledare de resurser som krävs.

kommentarsikon