Array

Ledare Det är inte ovanligt att skolledare på skolor som ger barn och elever stort inflytande betraktas med viss skepsis av kolleger.

kommentarsikon

Debatt I integrationen av nyanlända kan folkhögskolorna spela en stor roll. Det skriver Ingela Zetterberg, ordförande Förbundet Folkhögskollärarna.

kommentarsikon

Illustration: Maria Raymondsdotter Debatt Debatten om flerspråkighet bör handla om många fler språk än tyska, franska och spanska, skriver läraren Emma Birkholz.

kommentarsikon

På kanten Det fanns inga gardiner i klassrummet, det måste ha varit 35 grader varmt. Av någon anledning hade jag tagit på mig en T-shirt under skjortan och jag svettades som en gris.

kommentarsikon

Chefredaktören har ordet Även om det finns en liten sorg över att sommarledigheten är över känns det inspirerande att dra i gång höstens arbete. 

kommentarsikon

Ledare För att lösa lärarbristen räcker det inte med att locka nya lärare. Det handlar lika mycket om att värna och behålla dem som finns.

kommentarsikon

Krönika I någon bemärkelse är alla barn nyanlända när de börjar förskolan. De har alla andra erfarenheter än de som de kommer att möta i förskolan.

kommentarsikon

Ledare Nu står det svart på vitt att förskoleklassen ska kombinera arbetssätt och pedagogik från både förskolan och skolan.

kommentarsikon

Utblick "Lärarna som lyckades bäst hade höga förväntningar på eleverna. De utvärderade ständigt sitt arbete i en konstant jakt på bättre metoder."

kommentarsikon

Debatt De nordiska länderna bör höja lärarutbildningarnas kvalitet. Det skriver blivande lärare från fyra studentorganisationer.

kommentarsikon

Illustration: Maria Raymondsdotter

Debatt Skolan ska ta upp kön och sexualitet ur ett brett perspektiv. Det skriver företrädare för RFSU i polemik med tidigare debattörer.

kommentarsikon

Illustration: Rami Niemi

"I mitt jobb ingår det att gräva i offentliga källor. Ju dyigare desto bättre. Men det finns gränser, även för murvlar." Redaktionens vän av ordning stör sig på oredan ute på fältet.

kommentarsikon

Krönika Om du ska bli duktig på fotboll, krävs träning – mycket träning. På samma sätt är det när det kommer till skolan.

kommentarsikon

Debatt I varje klass finns det elever som har full koll på sina rättigheter – men inte sina skyldigheter, skriver Bengt Bohm.

kommentarsikon

På kanten Ju mer infekterat det blir, oss bedömningsproffs emellan, desto större behov av att bedöma tillsammans.

kommentarsikon

Ledare En förklaring till gymnasieskolans problem tycks alltså vara vad som hände i grundskolan.

kommentarsikon

Chefredaktören har ordet Under våren har vi mött över 300 lärare, från norr till söder. Och dessa lärare har i sin tur bidragit med sina tankar om arbetsvillkor och erfarenheter.

kommentarsikon

Ledare Skolkommissionen fokuserar på utveckling och en dialog där ­professionen är experter – inte utförare. Det är bra.

kommentarsikon

Ledare Chefsrollen kräver att vi håller en viss distans. När det otänkbara händer kanske du ensam måste bära sanningen och ge de fruktansvärda beskeden.

kommentarsikon

Krönika Vad är viktigt? Vilken kunskap är mest värdefull? Vad behöver barnen allra mest? Lotta Hellström om vardagen på mottagningsenheten Ingången.

kommentarsikon