Array

Krönika Visserligen är rookierollen bekväm att skylla på men förödande för ett ego som kräver bekräftelse. Smekmånaden börjar lida mot sitt slut.

kommentarsikon

Chefredaktören har ordet IT-kompetensen är ännu oroande ojämnt fördelad i lärarkåren och IT-stressen är ofta påtaglig.

kommentarsikon

Ledarstick Tillgång till digitala verktyg och lärares möjligheter att lära sig nya metoder och jobba kollegialt med utvecklingen av undervisningen måste säkras.

kommentarsikon

Ledare Trots goda intentioner har lärarlönelyftet inte landat bra. Lärarförbundet fortsätter jobba för att ingen ska känna sig bortprioriterad.

kommentarsikon

Debatt Tyvärr är skolan en inkörsport till pornografiberoende. Det går att ändra på, skriver Maria Ahlin och Ulrica Stigberg.

kommentarsikon

Krönikan »De senaste åren har jag upptäckt att ju färre estetiska korrigeringar jag ger desto bättre dansar eleverna.«

kommentarsikon

 

Ledare Ett ideal är en drömbild, något vi strävar efter. Ofta fungerar den strävan som en positiv kraft, men den riskerar också att bli osund eller till och med kränkande.

kommentarsikon

Debatt Det är stor skillnad på att lära ut teckenspråk och takk, skriver Åsa Rosqvist och Jessika Forsberg.

kommentarsikon

I opposition säger sig gärna Moderaterna prioritera skolan. Men utifrån det facit som den gamla borgerliga regeringen lämnade efter sig så har de mycket att bevisa. Att alla barn och elever ska möta behöriga och kompetenta lärare går före skattesänkningar för mig, skriver högskole- och forskningsminister Helene Hellmark Knutsson i en replik till Moderaterna.

kommentarsikon

På kanten För en lärare som inte alls använder sociala medier kan det säkert kännas främmande att ta in det är inte så avancerat.

kommentarsikon

Ledare Det är viktigt att kunna känna att man gör ett bra jobb och ett viktigt erkännande av det är förstås – lönen

kommentarsikon

Krönika Forskaren Susanne Kjällander, välkomnar Skolverkets nationella IT-strategi och funderar över varför många är så tveksamma till lärplattor i förskolan.

kommentarsikon

Ledare Dagens finansiering av skolan fungerar inte. Inför i stället ett system som baseras på de faktiska kostnaderna för varje elev.

kommentarsikon

Debatt. Sedan Gustav Fridolins (MP) berömda "100-dagarsprogram" har ännu inget avgörande hänt, skriver Christer Nylander, vice ordförande i riksdagens utbildningsutskott för Liberalerna, i en replik till utbildningsministern debattartikel.

kommentarsikon

Debatt Funktionshindrade som läser på högskola behöver bättre hjälp, skriver Per Olof Larsson och Rebecca Ringberg.

kommentarsikon

Illustration: Maria Raymondsdotter

Debatt Mycket mer måste göras när det gäller lärarnas arbetsbelastning. Det skriver Moderaternas skolpolitiska talesperson.

kommentarsikon

Debatt. Att fler – såväl svenskfödda som invandrade – når de grundläggande kunskapskraven i nian är en arbetsseger för Sveriges lärare, rektorer och elever, skriver utbildningsminister Gustav Fridolin i ett debattinlägg.

kommentarsikon

På kanten »Han var ständigt i bråk, fysiskt eller verbalt. Men så plötsligt hände det jag aldrig trodde kunde hända.«

kommentarsikon

Ledare Det finns ingen garanti för att vinstbegränsning leder till en bättre skola. Vad som behövs är att lärare blir lyssnade på när resurser fördelas.

kommentarsikon

Illustration: Ulf FrödinDebatt Det är varken elevaktiva arbetssätt eller progressiva pedagoger som fått den svenska skolan på fall. Orsakerna måste sökas på helt annat håll, skriver Klas Lindelöf.

kommentarsikon