Array

Artiklar om Teknik

Fler flickor till teknik har varit mottot sedan teknikämnets begynnelse. Men budskapet är problematiskt. Det gäller att veta vad som ska förändras, hävdar forskaren Maria Hedlin.

kommentarsikon

Lärarnas utbildning, den fysiska lärandemiljön och gruppstorleken avgör hur undervisningen i teknik utformas, visar Veronica Bjurulfs avhandling.

kommentarsikon

Onsdag är temadag. Just nu står teknikämnet i centrum på F – 5-enheten Geparden i Björkhagens skola i Stockholm.

kommentarsikon

Glömska, slarv, missförstånd och galna infall har genom åren lett till geniala upptäckter. Och ännu fler lysande idéer har visat sig vara helkorkade.

kommentarsikon

Spelutveckling gör matematiken användbar. Nästan alla delar av gymnasiematematiken kommer med, säger Sofia Bäckström, lärare i matematik och programmering på Angeredsgymnasiet i Göteborg.

kommentarsikon

Tänk dig att du måste frakta en dansk mammut till Sverige. Du kan inte använda dig av lastbil för då blir mammuten åksjuk. I stället får den åka båt. Men hur ska båten konstrueras för att inte sjunka?

kommentarsikon

Det är brist på ingenjörer i Sverige. Därför ska teknikdelegationen arbeta för att öka ungdomars intresse för matematik, naturvetenskap, teknik och IT. Men i delegationen, som satts ihop av högskoleminister Lars Leijonborg, sitter inga lärare.

kommentarsikon

Msn, Sims, Snuttis, Stallet, Hamsterpaj, Snyggast.se, Lunarstorm... Mötesplatserna på internet är en viktig del av barnens fritid.

kommentarsikon